Казахстан заборонив експорт рослинного масла і гречки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан заборонив експорт рослинного масла і гречки

Аграрний ринок
127
Уряд Казахстану заборонив експорт насіння олійних культур, рослинної олії і гречки.
Відповідну постанову уряду "Про введення заборони на вивезення деяких видів насіння олійних культур, рослинних олій і гречану крупу" з Казахстану підписано прем'єр-міністром, повідомила в середу прес-служба міністерства економічного розвитку і торгівлі республіки.
Постанову прийнято в цілях недопущення браку і зростання цін на внутрішньому ринку насіння олійних культур, рослинних олій і гречаної крупи, забезпечення вітчизняних підприємств переробної галузі достатньою сировиною для виробництва рослинних олій і масложирової продукції, пояснило відомство.
Постанова набуде чинності після закінчення 10 календарних днів з дня першої офіційної публікації і діятиме шість місяців.
Відповідна постанова була розроблена на підставі проведеного міністерством сільського господарства аналізу про необхідність введення заборони даних продуктів.
Введення вказаної заборони обґрунтовується несприятливими погодними умовами, що склалися в поточному році, у зв'язку з чим в багатьох країнах очікується зниження валового збору олійних і круп'яних культур, що у свою чергу може вплинути на зниження їх виробництва і пропозиції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас