Путін сумнівається у можливості України знизити доходи від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін сумнівається у можливості України знизити доходи від податків

Казна та Політика
1038
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін вважає проблематичним рішення України знизити доходи від податків в умовах, коли країна є великим позичальником МВФ.
"Україна є крупним позичальником МВФ, а ми даємо туди гроші, в черговий раз 10 млрд дол. Тому в умовах, коли країна є одержувачем коштів МВФ, зниження доходів від податків вельми проблематичне", - сказав В.Путін на засіданні інвестиційного форуму ВТБ.
При цьому прем'єр-міністр підкреслив, що Росія завжди підтримувала Україну в МВФ і має намір робити це і в майбутньому.
Говорячи про ситуацію в Росії, В.Путін зазначив, що весь світ зіткнувся з безпрецедентними економічними проблемами - падіння світової економіки було найбільшим з часів другої світової війни - 0,6%.
Він додав, що удар припав по найбільш розвинені економіки, зокрема, США, Єврозони і Японії.
В.Путин також підкреслив, що в Росії спад був ще більшим, проте "був короткостроковим і відновлення йде швидше, ніж в інших регіонах світу".
"Ми бачимо, що Росія дійсно вийшла на тренд стійкого відновлення економіки, темпів зростання економіки. Цього року, сподіваюся, буде чотири (відсотка ВВП - ред.), і так, приблизно чотири, може трохи більше, зберігатиметься найближчими роками при зниженні інфляції", - сказав глава уряду РФ.
Він зазначив, що останні 15 років Росія жила в умовах "двозначної цифри інфляції".
Він також нагадав, що торік інфляція вже була 8,8%, "цього року, сподіваюся, не вийдемо за 8 відсотків, в усякому разі, я дуже на це розраховую".
"Надалі приборкуватимемо інфляцію - це один із пріоритетів у сфері макроекономічної політики", - сказав він.
За словами В.Путіна, ці умови, а також плани уряду зі зниження доходів від нафтогазового сектора і підвищенню доходів від переробної промисловості, дозволяють "поглянути вельми оптимістично і на перспективи російської економіки, і на відновлення світової економіки в цілому".
Він додав, що уряд бачить всі негативні сторони ситуації і може їх оцінити.
"Кризи - вони були впродовж всієї історії ринкової економіки, але вони завжди проходили. І цей пройде. І в Росії швидше, ніж будь-де", - сказав В.Путін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас