Мін'юст США подав до суду на American Express за порушення правил конкуренції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст США подав до суду на American Express за порушення правил конкуренції

Казна та Політика
199
Міністерство юстиції США подало до суду на American Express за порушення правил конкуренції. Аналогічне звинувачення пред'явлене також MasterCard і Visa, проте з цими компаніями вдалося досягти угоди про досудове рішення суперечки, повідомляє Associated Press. Правда, на яких умовах їм удалося домовитися, не повідомляється.
Згідно з даними американського Мін'юсту, всі три компанії не дозволяли продавцям пропонувати покупцям кредитні карти інших компаній, а також карти, чиї умови користування передбачають невелике процентне відрахування.
Щоразу, коли клієнт розплачується за покупки кредитною картою, одержувач платежу платить певні процентні відрахування. Завдяки їм American Express, MasterCard і Visa виручили близько 35 млрд дол. в 2009р., сказано в повідомленні.
American Express з штаб-квартирою в Нью-Йорку є багатопрофільною компанією, що надає послуги в туристичній, фінансовій і мережевій сферах. Компанія була заснована в 1850р. В даний час вона є лідером ринку дорожніх чеків, платіжних карт, туризму, фінансового планування, бізнес-послуг, інвестиційних продуктів, страхування і міжнародних банківських послуг.
Станом на 2008р. American Express випустила 56 млн платіжних карт. Це найвищий показник серед компаній даного сектора. Чистий прибуток найбільшого в США оператора кредитних карт American Express за II квартал 2010 р. збільшився на 201,8% - до 1,017 млрд дол. в порівнянні з 337 млн дол., отриманими за аналогічний період минулого року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас