НБУ зареєстрував банк "Ринкові технології" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ зареєстрував банк "Ринкові технології"

Фондовий ринок
1959
Національний банк України (НБУ) зареєстрував банк "Ринкові технології" (Київ), повідомляється на веб-сайті НБУ.
Згідно з повідомленням, банк зареєстрований 13 вересня: главою правління кредитно-фінансової установи призначений Андрій Семенов.
З початку поточного року НБУ зареєстрував вже чотири нові банки, тоді як відкликав ліцензію в семи кредитно-фінансових установ. На початок вересня в країні було зареєстровано 194 банки, з яких 176 мали банківську ліцензію.
Як повідомив журналістам у вересні 2010р глава НБУ Володимир Стельмах, в поточному році центральний банк був змушений відмовити в реєстрації трьох банків.
"Там настільки заплутані схеми з отримання коштів для статутного капіталу, що неможливо розібратися. Це одна з головних причин (відмови). Крім того, є ще питання некоректності подачі документів. Вони ж не знають, що у нас є система звірки. Бувають такі випадки, що можна брати людину і відводити (у правоохоронні органи)", - сказав він.
Глава НБУ підкреслив, що Нацбанк готовий реєструвати нові банки лише в тому випадку, якщо буде доведено формування їх статутного капіталу з підтверджених джерел.
Стосовно відкриття філій іноземних банків в Україні, Стельмах висловив думку, що цей процес активізується лише після проведення в країні регуляторної реформи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас