Експерти покращили прогноз зростання німецької економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти покращили прогноз зростання німецької економіки

Казна та Політика
169
Близький до німецьких профспілок інститут макроекономіки і досліджень кон'юнктури (IMK) в Дюсельдорфі значно поліпшив свій прогноз відносно зростання німецької економіки.
Як повідомив Іmk очікується, що рівень ВВП зросте в поточному році на 3,5 відсотка, а в 2011 році ще на 1,9 відсотка.
Раніше прогнозувалось зростання ВВП на 2 і 1,5 відсотка відповідно. Причиною зниження зростання наступного року експерти називають зниження обсягу експорту.
"Зростання обсягів експорту сповільниться у зв'язку зі зниженням загальносвітової динаміки товарообігу", - наводить агентство Reuters, слова з доповіді науковців. В першу чергу спад торкнеться Європи. З цим буде пов'язано і зниження обсягів інвестицій, яке також прогнозують в Іmk.
Наслідком зростання рівня доходів стане зростання купівельної здатності населення. А кількість безробітних в Німеччині продовжить зменшуватись - цього року Іmk чекає скорочення кількості безробітних на 200 тисяч осіб, у майбутньому 2011 році загальна кількість тих, хто шукає роботу складе 2,9 мільйона осіб.
Аналогічний позитивний прогноз опублікував 4 жовтня і Інститут німецької економіки в Кельні (IW). За даними експертів, в 2010 році ВВП зросте на 3,25 відсотка, а в 2011 році - на 2 відсотки.
За даними інституту, які наводить агентство dpa, обсяги імпорту та експорту досягнуть цього року рекордного рівня, який був зареєстрований до початку кризи. Експорт зросте на 16,75 відсотка, імпорт - на 15,5 відсотка.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас