Чому Німеччині варто вийти з ЄС? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому Німеччині варто вийти з ЄС?

Казна та Політика
1885
"Хвиля крутих економічних заходів" може призвести до нової рецесії і нашкодити єдиній європейській валюті, переконаний нобелівський лауреат Джозеф Стігліц.
"Багато країн сьогодні передчасно скорочують бюджетні витрати. Це понизить загальний попит, і зростання серйозно сповільниться, що може призвести до другої хвилі рецесії", - заявив Стігліц в сьогоднішньому інтерв'ю газеті The Sunday Telegraph. "Можливо, Америка була причиною минулої глобальної рецесії, але Європа зараз веде до другої", - переконаний економіст.
Основними ворогами світової економіки зараз вважаються Іспанія і Греція. Рівень безробіття в Іспанії зріс до 20%, і деякі аналітики прогнозують, що незабаром це може перекинутися і на Грецію. Все це давить на єдину європейську валюту. "Перспективи євро дуже слабкі", - сказав економіст. Можливо, країнам варто просто відмовитися від експерименту з єдиною валютою, який зараз провалюється, "ніж продовжувати платити високу ціну у вигляді безробіття і людських страждань", заявляє Стігліц.
Втім, на думку Стігліца, є і інший спосіб убити двох зайців.
Якщо Німеччина вийде з єврозони, курс євро сильно впаде. Це допоможе не лише європейським експортерам, чиє виробництво значно здешевиться, але і призведе до нового сплеску попиту на продукти.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас