На американських біржах продається по сім мільярдів акцій на день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На американських біржах продається по сім мільярдів акцій на день

Фондовий ринок
254
У третьому кварталі 2010 року інвестори на американських біржах купували і продавали приблизно по 7,1 мільярда акцій на день.
Про це пише газета The Wall Street Journal із посиланням на дані New York Stock Exchange, Nasdaq Stock Market і American Stock Exchange.
Порівняно з другим кварталом обсяг торгів впав на 25 відсотків, а в середньому в 2010 році в США продається по 8,8 мільярда акцій за 24 години.
Таких незначних обсягів торгів в США не було з 2008 року. Трейдери пояснюють це тим, що люди вважають за краще вкладатися в надійніші інструменти, наприклад, в облігації. Крім того, частина інвесторів тепер купує ф'ючерси, а не самі акції, або торгує на зарубіжних майданчиках.
Прикметно, що обсяг торгів з використанням роботів, які можуть продавати і купувати акції набагато швидше, ніж звичайні люди, впали більше, ніж середній показник по ринку. Зараз високочастотна торгівля в США складає 53 відсотки від загального об'єму. Для порівняння, торік цей показник складав 61 відсоток.
Раніше повідомлялося, що вересень виявився для індексу S&P 500 кращим з 1939 року. Проте дані з обсягів торгів показують, що ці показники були досягнуті за допомогою невеликого числа операцій. Це створює ризик для обвалу індексу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас