Бразилія та Китай увійшли до світових лідерів із випуску кредитних карт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія та Китай увійшли до світових лідерів із випуску кредитних карт

Фінтех і Картки
207
Три бразильських і два китайські банки увійшли до світового топ-10 емітентів кредитних карт, повідомляє The Financial Times із посиланням на дані дослідницької компанії Lafferty.
Як зазначає газета, результати дослідження, проведеного за підсумками минулого року на 65 найбільших фінансових ринках, свідчать про все більший вплив ринків, що розвиваються, на світовій фінансовій арені.
Так, китайський банк ICBC увійшов до числа установ, які розвиваються найшвидшими темпами, випустивши 54 млн кредитних карт, і доганяє світового лідера - емітента кредиток JP Morgan, що випустив 96 млн карт торік.
В числі інших провідних банків - бразільські Itaú-Unibanco, Bradesco і Banco do Brasil, а також китайський China Merchants Bank. Не дивлячись на те що перші рядки рейтингу, як і раніше, займають західні емітенти, поточний стан справ відображає перспективи ринку на найближче десятиліття і майбутніх його лідерів. Також дані дослідження говорять про тенденцію західних гравців до скорочення темпів кредитування, тоді як апетити банків на ринках, що розвиваються, зростають.
Загальна кількість операцій із кредиток торік знизилося на 2% і склала 4,487 млрд доларів. За кількістю тримачів карт в світі як і раніше лідирує Північна Америка, де на кожного дорослого доводиться в середньому 2,3 кредитної карти, тоді як в Північній Європі ця кількість складає 0,7, в Латинській Америці - 0,6, а в Азії - 0,25.
Попри це, Азія швидко наздоганяє світових лідерів: наприклад, близько чверті всіх покупок по кредитках здійснюється в Азійському регіоні.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас