Київрада зацікавилась залученням КП "Київський метрополітен" кредиту під 39% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада зацікавилась залученням КП "Київський метрополітен" кредиту під 39%

Казна та Політика
572
Постійна комісія Київради з питань транспорту і зв'язку ініціює створення спеціальної комісії з депутатів Київради для з'ясування обставин залучення КП "Київський метрополітен" кредиту під 39% річних. Таке рішення було прийняте на засіданні комісії з питань транспорту і зв'язку, проінформував його глава, депутат від фракції Блок Юлії Тимошенко Дмитро Олейник. Про це повідомили в прес-службі політсили.
Д.Олійник нагадав, що з 2006 року в КП "Київський метрополітен" є оформлена кредитна лінія в одному з банків на суму в 100 млн грн. Проте, якщо на початку періоду відсоткова ставка за користування кредитними коштами склала 15,9%, то за станом на березень 2009 року вона досягла 39%.
"У Київського метрополітену кредитна угода з "Альфа-банком" на 100 млн грн. На превеликий жаль, вона підписана на кабальних умовах - під 39% річних", - підкреслив депутат.
За словами Д.Олейника, комісія також з'ясує, чому до цих пір не підписана мирова угода між "Альфа-банком" і КП "Київський метрополітен" відносно штрафних санкцій.
Він зазначив, що КП "Київський метрополітен" необхідно вести переговори з банком про перегляд суми боргів і штрафних санкцій, нарахованих комунальному підприємству фінансовою установою.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас