Ставки із депозитів для бізнесу впали на 1,7 п.п. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставки із депозитів для бізнесу впали на 1,7 п.п.

Кредит&Депозит
500
За даними компанії "Простобанк Консалтинг", середня ставка із накопичувальних депозитів (із можливістю поповнення, без права зняття) в гривні строком на один рік 29.09.2010 р. склала 13,3% річних. В порівнянні з 25.08.2010 р. вона знизилася на 1,7 відсоткових пунктів. Падіння торкнулося всіх термінів, наприклад, із депозитів такого виду строком на три місяці падіння за вересень склало 1,2 п.п.
Експерти переконані, що зниження ставок, яке було зафіксовано у вересні, продовжиться і в жовтні. "В умовах приросту депозитного портфеля, з якого банки несуть витрати, ще більш загострюється питання розміщення надлишкової ліквідності в активні операції. А збільшувати об'єми нових видач кредитів можна лише за умови зниження їх вартості для кінцевого споживача", - пояснює процес зниження ставок із депозитів директор департаменту кредитних операцій VAB Банку Наталя Лаврик.
Найвищі ставки із накопичувальних вкладів у гривні на 3 місяці у великих банках (за даними компанії "Простобанк Консалтинг"):
Найбільш прибуткові накопичувальні вклади в гривні на 3 місяці в невеликих банках (за даними компанії "Простобанк Консалтинг"):
Експерти вважають, що депозитні акції окремих банків мають точковий характер і не є визначальними для сьогоднішнього ринку. Тому в цілому по ринку депозитні ставки для бізнесу упевнено знижуються.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас