Холдинг Ахметова створить медіагрупу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Холдинг Ахметова створить медіагрупу

Казна та Політика
840
Компанія СКМ створить на базі загальнонаціонального каналу "Україна" медіагрупу, в якій об'єднаються медіапроекти, підконтрольні Рінату Ахметову
Про це повідомила директор із розвитку медійного бізнесу компанії Катерина Лапшина.
В рамках формування холдингу СКМ вже передала Медіагрупі "Україна" право власності на 99,999% акцій ТРК "Україна". Окрім каналу "Україна", до складу холдингу увійшли спортивний канал "Футбол", регіональний канал "Донбас", компанія "Медиапартнерство", ексклюзивний продавець рекламного часу телеканалів СКМ, а також інтернет-холдинг Digital Ventures (портал Точка.net).
В найближчому майбутньому група реалізує нові теле- і інтернет-проекти, зокрема, запуск каналу "Футбол+", а також каналу новин і кіноканалу. Планується також створення власного продакшн-хауса, який вироблятиме телепродукт.
"За останні три роки телевізійний бізнес СКМ зробив якісний ривок і його роль в групі зростає", - відзначила Лапшина.
Як пише "Дело", створення медіагрупи сприятиме підвищенню капіталізації активів, які до неї входять. "Об'єднання телевізійного і інтернет-напрямів в єдиний холдинг робиться для зміцнення бізнесу, призводить до зростання його доходів і скорочення витратної частини, наприклад, за допомогою кадрових оптимізацій.
В групу не увійшли друкарські активи СЬКМ, зокрема газета Сьогодні, проте я не виключаю, що напрям друкарської преси в майбутньому також увійде до медіагрупи", - прокоментувала об'єднання медіаактивів Ахметова директор по розвитку Українського Медіа Холдингу Тетяна Ефіменко. Нагадаємо, в кінці травня СЬКМ викупила всі акції ТРК Україна, а на початку вересня Лапшина була призначена директором по розвитку медійного бізнесу компанії.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас