"Укртелеком" подав до суду на НКРЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" подав до суду на НКРЗ

Казна та Політика
810
Державного оператора "Укртелеком" подав до суду на Національну комісію з питань регулювання зв'язку, оскільки регулятор не переоформив компанії ліцензію на міжнародний і міжміський зв'язок. Про це "proIT" повідомив голова правління "Укртелекому" Георгій Дзекон.
"Укртелеком" подав до суду і скоро буде перше слухання. Я упевнений, що незабаром суд винесе ухвалу, і, залежно від рішення, "Укртелеком" або отримає нову ліцензію або продовжить ту, що існує. Якогось помітного впливу на вартість "Укртелекому", його операційну діяльність сьогоднішня ситуація впливу не надає і не надасть", - заявив Георгій Дзекон.
Голова правління "Укртелекому" також повідомив, що Мінтрансзв’язку і Мін'юст дали позитивний висновок про те, що ліцензія має бути переоформлена, проте НКРЗ не погодилося із запропонованими висновками. "Це, право НКРЗ. Залишається лише суд, який може винести остаточну ухвалу, хто правий", - говорить Георгій Дзекон.
При цьому він відзначає, що "Укртелеком" подав всі документи на переоформлення ліцензії ще в квітні 2010 року.
Нагадаємо, держоператор з 18 вересня надає послуги міжнародного і міжміського зв'язку без відповідної ліцензії. Регулятор мав продовжити дію ліцензії оператора за 30% її повної вартості. Проте комісія відмовилася це зробити. Приводом для відмови послужила законодавча колізія. "Укртелеком" отримав єдину ліцензію на надання послуг міжміського і міжнародного зв'язку в 2000 році, коли діяв закон "Про зв'язок". У 2004 році набрав чинності закон "Про телекомунікації". Згідно з новим законом, на міжнародний і міжміський зв'язок потрібно отримувати дві різні ліцензії, а не одну, як це було раніше. Таким чином, "Укртелеком" повинен подати в НКРЗ заявку на отримання двох нових ліцензій за 100% вартості. Кожна з них коштує понад 7 млн. грн. Тобто отримання двох ліцензій обійдеться компанії приблизно в 15 млн. грн., а не в 2 млн. грн., як у випадку з переоформленням.
"Дійсно існує певна юридична колізія, викликана тим, що ліцензія, що діє, була отримана "Укртелекомом" до набрання чинності в 2004 році закону, що діяв сьогодні, про телекомунікації. Контролюючий орган у складі НКРЗ, державна інспекція зв'язку, вже вимагав від "Укртелекому" в 2008 році отримати нову ліцензію відповідно до закону 2004 року, та "Укртелеком" тоді довів у судах першої і другої інстанції правомірність здійснення діяльності на основі старої ліцензії", - розповідає Георгій Дзекон.
Глава НКРЗ Володимир Олейник не надав відповіді на питання, чому "Укртелеком" не переоформив ліцензії вчасно. "Я не коментую це питання. Зараз приватизація "Укртелекому", і там йдуть процеси, набагато глибші... Компанія працює в правовому полі. Питання вирішується", - заявив він.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас