У "справі Ющенка" не щадять ні смертельно хворих, ні дітей, ні небіжчиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "справі Ющенка" не щадять ні смертельно хворих, ні дітей, ні небіжчиків

Казна та Політика
2467
Про методи розслідування так званого отруєння Віктора Ющенка я можу розповідати годинами. Мене довго і цинічно принижували під час багатогодинних допитів у генпрокуратурі. Мій телефон постійно прослухується, за мною стежать, причому співробітники спецслужб роблять це демонстративно, не утрудняючись правилами конспірації. Я стверджую - всю зібрану Галиною Климович банду "талановитих слідчих" часів правління "помаранчевої" команди об'єднує одне - цинізм.
Все частіше в пресі проскакують інтерв'ю членів цієї прокурорської команди з несамовитими історіями про те, як важко доводилося їм працювати і як їм заважали і не давали працювати. Деякі з цих історій викликають відвертий сміх, інші - обурення.
Один з прикладів - інтерв'ю Ірини Ваннікової. В той час як тисячі людей були допитані у справі про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка і перебувають під моральним і психологічним пресом екзекуцій Галини Климович, ця пані вирішила зворушливо повідати всім історію, як її ненажерливий шеф на трасі десь під Пирятином полюбляє купувати "в жіночок" і їсти "пиріжки із звичайних виварок".
Не дивно, що побачивши це, охорона "непритомніла". Допускаю, що картина, на якій недотравлений президент європейської держави жере пиріжки з собачатиною при дорозі, надовго врізалася в раниму і витончену душу Ірини Ваннікової. І не відкидаю, що побачивши "нутрощів для президентика" непритомніла і сама Ірина - все-таки для людини, яка полуднує італійськими стравами в дорогих ресторанах "Мандарин Плази", це повинно бути досить неприємним видовищем.
Та і в правду, яка нормальна людина (виключаючи екс-"гаранта") буде їсти пиріжки з виварок на трасі? Цікаве інше - чи замислювався відвертий прес-секретар, які відчуття після прочитання її опусів виникають в декількох тисяч людей, допитаних у резонансній справі? До речі, сподіваюся, що версія з "пиріжками з виварок" вже відпрацьована слідством, а якщо ще ні, то не залишиться без уваги!
Але, мабуть, вершину цинізму в черговий раз проявила колишній керівник слідчої групи з розслідування отруєння кандидата на пост президента Віктора Ющенка "ображена" Галя, позбавлена броньованого "кучмовоза":
"Особливо важко було, коли Сивкович 9 липня 2009 року на всю країну зажадав мого арешту, а моя старенька мама, не впоравшись з болем, у тяжкому стані потрапила до лікарні. Хотіла судитися з ним, але поки виходжувала маму, син Сивковича розбився в ДТП, тому відпустила від себе цю людину і пробачила, розуміючи, яку страшну ціну він заплатив за творене зло".
Як же ніжно Галина Іванівна переживає за свою стареньку маму - і як цинічно, у дусі "чесного" слідчого, нехтує почуттями інших!
Я абсолютно підтримую кожне слово у відповідь Володимира Сивковича. Лише, Володимире Леонідовичу, громадянці Климович, схоже, нічого не відомо про людську порядність та інші моральні цінності.
Впродовж майже шести років не припиняються гоніння на мою сім'ю. Мого смертельно хворого дядька - на 4-й стадії раку - в червні-липні 2009 року три рази катували багатогодинними допитами. І це в той час, коли йому необхідно було невідступно бути в стаціонарі і проходити хіміотерапію, коли його переслідували страшні болі і він часто втрачав свідомість, погано впізнавав навіть рідних людей. У жовтні 2009 року він помер... Галині Климович було відомо про стан його здоров'я.
Мою матір буквально тероризували і переслідували товстозаді слідчі типу Олексія Донського, з якого Климович сьогодні намагається зліпити "героя нашого часу". І неодноразово викликали на допити саме в той час, коли їй було потрібне стаціонарне лікування.
Мене особисто переслідують і тероризують вже декілька років. Мій телефон постійно прослуховується, за мною стежать, причому співробітники спецслужб роблять це демонстративно, не утрудняючись правилами конспірації. Мені не дали спокійно працювати - співробітники СБУ приходили вручати повісти на допити прямо на роботу - а працювала я на державній службі. Мабуть, під чуйним керівництвом Климович були проведені бесіди з моїм керівництвом і створені всі умови для мого звільнення. Тепер я залишилася без коштів для існування і змушена шукати іншу роботу.
Я неодноразово була на багатогодинних допитах - мені відкрито загрожували і проводили стосовно мене протизаконні дії. Наприклад, у вересні 2008 року, після закінчення чергового допиту і вручення мені повістки на наступний допит, слідчий Юдкін дав розпорядження охороні не випускати мене з будівлі. Після чого мене ще дві години тримали в будівлі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, що знаходиться в Києві на вулиці Борисоглібській 18/17 - без будь-яких пояснень!
По закінчені двох годин керівник слідчої групи Г. Климович запропонувала мені пройти з нею в якийсь кабінет, не пояснюючи причин. Після того, як я відмовилася з нею йти, мотивуючи це тим, що протокол допиту я вже підписала і мені була вручена повістка на наступний допит, вона дала розпорядження проводити відеозйомку прямо в коридорі 3-го поверху Головного слідчого управління. Пояснити мені, що відбувається і з якою метою проводиться відеофіксація, Климович відмовилася. Досі залишилося неясним, що за "любительське" відео знімали прокурори, оскільки з протоколом цієї відеозйомки я не ознайомлена до цих пір. Може, тому, що там є мої слова про погрози слідчого Юдкіна на мою адресу?
Громадянка Климович, перестаньте роз’ятрювати читачів зворушливими розповідями про свої "подвиги", а краще дайте вичерпну відповідь: чим ви керувалися, коли явно порушували норми процесуального законодавства?
Ще мене цікавить, скільки разів у вашій справі допитувалися Віталіна, Андрійко, Софійка, Христинка і Тарасик Ющенки? Чи дітей фігурантів у справі "пожирача пиріжків" допитують і переслідують дуже вибірково? Адже перед законом всі рівні. Схоже, на "чесного слідчого" Климович не діє фраза Ющенка "не чіпайте жінок, дітей. Будьте вище цього"?
У мене питання до Генеральної прокуратури - за що шостий рік переслідують мою сім'ю, за що тероризують мене і моїх батьків? У чому винна особисто я? У тому, що у мене прізвище - Заліська? Так я ним пишаюся!
P.S. Я дуже сподіваюся, що за фактом всіх незаконних дій, вчинеих Г.І. Климович в період перебування її на посаді керівника слідчої групи з розслідування отруєння кандидата на пост президента В.Ющенка, буде проведено чесне і об'єктивне розслідування. І вона таки понесе заслужене покарання відповідно до законодавства України.
Оксана Заліська, спеціально для "УК"
За матеріалами:
Україна Криминальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас