Швейцарія посилить вимоги до капіталу UBS і Credit Suisse — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія посилить вимоги до капіталу UBS і Credit Suisse

Казна та Політика
204
Швейцарія збирається пред'явити до своїх найбільших банків ще жорсткіші вимоги, ніж пропонує Базельський комітет з банківського нагляду: банківський капітал UBS AG і Credit Suisse Group AG повинен буде складати не менше 19% їх активів, повідомляє агентство Bloomberg.
Базельський комітет вимагає від банків лише 10,5%-ної достатності капіталу.
До 2019 року швейцарські банки повинні будуть тримати не менше 10% капіталу в звичайних акціях в порівнянні з 7%, потрібними згідно з пакетом Базель III.
Швейцарські регулятори вважають таке посилення вимог одним з варіантів запобігання подальшим проблемам з фінансовою стійкістю банків у разі ослаблення економіки.
Сукупні активи UBS і Credit Suisse складають 2,6 трлн швейцарських франків ($2,64 трлн), тобто перевищують ВВП Швейцарії більш ніж в чотири рази.
"Швейцарія обов'язково повинна встановити суворіші правила, ніж інші країни. Через свій розмір два величезні банки створюють для Швейцарії суттєвішу загрозу, ніж аналогічні системотворчі банки в інших країнах", - стверджує керівник факультету торгівельного права університету Берна Петер Кунц.
Проте нові вимоги до швейцарських банків поки не стали реальністю: вони повинні отримати схвалення з боку уряду і парламенту країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас