Процентні ставки ЄЦБ залишаться без змін в жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Процентні ставки ЄЦБ залишаться без змін в жовтні

Казна та Політика
172
Європейський центральний банк (ЄЦБ), ймовірно, залишить процентні ставки на рівні 1% за результатами жовтневого засідання, і не очікується, що президент ЄЦБ Жан-Клод Тріше змінить тон свого виступу і коментарів щодо результатів цього засідання, пише Dow Jones Newswires.
"Деякі індикатори настроїв ослабли з часів останньої прес-конференції, - відзначають економісти HSBC. - Ми не упевнені, що це призведе до зміни тону заяви". У HSBC також говорять, що враховуючи інші проблеми суверенного боргу, а також продовження скорочення кредитування з боку ЄЦБ, все це навряд чи призведе до зміни риторики центрального банку.
Серед інших даних, які очікуються на цьому тижні, будуть опубліковані індекси менеджерів про постачання (PMI) для сфери послуг єврозони в приватному секторі. Згідно з прогнозом, ці індекси залишаться без змін в порівнянні з попередніми значеннями, і вони підтвердять сповільнення темпів зростання.
На поточному тижні також будуть опубліковані дані щодо виробничих замовлень і виробництва Німеччини, які, як очікується, вкажуть на сповільнення темпів зростання в цьому важливому секторі.
"Дані щодо замовлень і виробництва в секторі переробної промисловості були виключно позитивними в II кварталі, - відзначають економісти BNP Paribas. - Проте випереджаючі індикатори сигналізують про значне сповільнення активності найближчими місяцями".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас