На Львівщині за розтрату "паводкових" грошей притягнені 185 посадових осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Львівщині за розтрату "паводкових" грошей притягнені 185 посадових осіб

Казна та Політика
378
В прокуратурі Львівської області відбулася міжвідомча нарада з питаннь законності при використанні бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені у Львівській області протягом 2008-2010 років. У нараді взяли участь керівники Головного управління МНС у Львівській області, обласного виробничого управління водного господарства "Облводгосп", обласного управління лісового і мисливського господарства, "Галсільлісу", КРУ у Львівській області, інспекції ДАСК у Львівській області, ДП "Львівська обласна дирекція з протипаводкового захисту", прокурори районів, території яких визнані постраждалими. Про це кореспонденту повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.
Прокурорськими перевірками встановлені численні порушення чинного законодавства при використанні бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені у Львівській області протягом 2008-2010 років.
Прокуратура області надала 198 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнені 185 посадових осіб, відшкодовано 24 млн грн., попереджено неправомірне використання понад 33 млн грн., порушено 53 кримінальні справи, з яких 48 вже направлені до суду.
Контрольно-ревізійне управління у Львівській області, як з'ясувалося, не належним чином вживало заходи, спрямовані на перевірку законності витрачання бюджетних коштів, виділених на подолання наслідків повені. Наприклад, з 659 пошкоджених об'єктів ревізіями охоплено 370. Підтверджена правомірність використання лише 176 млн грн. з 252,5 млн грн., виділених державою. Без уваги контрольно-ревізійних підрозділів області залишається правомірність використання значної частини коштів, виділених на подолання наслідків стихії в Старосамбірському, Сколівському і Самбірськом районах. Перевірки з цих питань продовжуються.
За результатами міжвідомчої наради розроблено низку заходів, спрямованих на вирішення проблемних питань.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас