Росіяни дізнаються про ціни на продукти за допомогою мобільних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни дізнаються про ціни на продукти за допомогою мобільних

Аграрний ринок
232
З 1 листопада поточного року Міністерство сільського господарства Росії запустить систему, що дозволяє в оперативному режимі відстежувати ціни на продукти харчування і баланс виробництва і споживання основних видів агропродукції, - зерна, м'яса, молока, цукру. Як заявила глава Мінсільгоспу РФ Олена Скринник, доступ до системи всі бажаючі зможуть отримати, зокрема, за допомогою мобільних телефонів.
Новий проект "Мобільний інформер" вже функціонує в тестовому режимі. Для підключення до безкоштовного сервісу, пояснили в міністерстві, можна буде використовувати будь-який мобільний телефон, що підтримує функцію роботи в Інтернеті (WAP-протокол).
Система передбачає дистанційний моніторинг російських регіонів із залученням даних системи ГЛОНАСС. Вона дозволить вести контроль за використанням сільськогосподарських угідь, прогнозувати урожай, а також збиток від несприятливих кліматичних умов (наприклад, засухи або заморозків). На додаток до системи Мінсільгосп вже зараз веде моніторинг цін по всіх регіонах, а інформація оновлюється кожні два тижні щодо 180 продуктів і 80 видів техніки.
Нагадаємо, літня засуха призвела до втрати майже третини урожаю зерна в Росії. Якщо навесні прогноз щодо збору урожаю складав понад 90 мільйонів тонн зерна, то в серпні влада була змушена знизити його до 60-65 мільйонів тонн. Також уряд був змушений ввести заборону на експорт зерна, яка триватиме мінімум до кінця року.
Неврожай став однією з причин зростання цін не лише на зерно і крупи, але також на м'ясо, молоко і інші продукти харчування. Рівень інфляції в країні до кінця вересня перевищив шість відсотків, а лідерами подорожчання вже не перший тиждень стають гречка, курячі яйця і рослинна олія.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас