Держмитслужба: Митну вартістю овочів і фруктів вивчить робоча група — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держмитслужба: Митну вартістю овочів і фруктів вивчить робоча група

Аграрний ринок
266
Митна служба заперечує свою причетність до зростання ціни на овочі і фрукти в роздрібних мережах України. Про це йдеться в повідомленні Держмитслужби, яке є у розпорядженні ІМК.
"Враховуючи соціальну спрямованість даних товарів, ми створили робочу групу, яка комплексно проаналізувала ситуацію з митною вартістю овочів і фруктів, а також роздрібними цінами на внутрішньому ринку", - повідомив глава служби Ігор Калетник на нараді.
Основна проблема, на його думку, заниження митній вартості, оскільки переважна частина овочів і фруктів ввозиться не за прямими контрактами, а з використанням посередників, офшорів і інших схем, які не дозволяють достовірно підтвердити митну вартість.
Зокрема, порівнявши роздрібні ціни на продукти з їх митною вартістю з врахуванням сплачених податків:
- грейпфрути білі і рожеві африканського походження - 24 грн. за кг, зате вартість з врахуванням податків (20% ПДВ) - 12 грн.;
- мандарини з Аргентини - 23,70 грн., за даними митної служби - 7,78 грн.;
- перець зелений, червоний, помаранчевий, жовтий за ціною 34-38,4 грн., за даними митної служби - 17 грн., при цьому перець вітчизняного виробника - 5,85 грн.
Як пояснюють митники, ціна товару в 2-3 рази більша, ніж вартість, сплачена імпортерами з врахуванням митних платежів, а також більша, ніж ціна товару вітчизняного виробника від 2 до 6 разів.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас