ФБР опублікувало список розшукуваних за розкрадання 70 млн дол. з банків США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФБР опублікувало список розшукуваних за розкрадання 70 млн дол. з банків США

246
Федеральне бюро розслідувань США опублікувало список осіб, що розшукуються за розкрадання 70 млн дол. з банків США. Серед обвинувачених громадяни Росії, Молдови, України, Білорусі, Казахстану. Їм інкримінується і здійснення низки інших злочинів - відмивання грошей, підробка паспортів і інших документів, що засвідчують особу, а також крадіжка персональних даних, пише РБК.
Згідно списку ФБР, в числі розшукуваних: Ілля Карасьов, Ліліан Адам, Марина Опреа, Кристина Ізвекова, Софья Дікова, Артем Циганков, Каталіна Кортац, Іон Волосчиуч, Артем Семенов, Юлія Клепікова, Максим Панферов, Микола Гаріфулін, Дорін Кодрену, Юлія Шпірко, Альміра Рахматуліна, Станіслав Расторгуєв. Згідно повідомленню ФБР, один з підозрюваних - Дмитро Сапрунов вже спійманий.
Раніше повідомлялося, що ФБР США і Служба безпеки України знешкодили групу хакерів, що вкрали більше 70 млн дол. у американських громадян. Крім того, в операції по розкриттю злочинної групи брали участь також правоохоронні органи Великобританії і Нідерландів. Повідомлялося, що окрім вкрадених грошей, хакери намагалися привласнити собі ще 220 млн дол.
Операція почалася весною 2009 р., коли одночасно з 46 банківських рахунків було несанкціоновано знято гроші. Повідомляється, що злочинці використовували комп'ютерний вірус Zeus Botnet для того, щоб дістати доступ до номерів рахунків і паролів. Жертвами хакерів стали американські громадяни, підприємці і некомерційні організації. Викрадені гроші переводилися до Гонконгу, Сінгапуру і на Кіпр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас