АУБ озвучила результати діяльності банків за 8 місяців 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ озвучила результати діяльності банків за 8 місяців 2010 р.

Казна та Політика
719
За інформацією Асоціації українських банків (АУБ), до переліку трьох провідних банків за розмірами чистого прибутку, отриманого за вісім місяців 2010 р., потрапили ПриватБанк (862 млн грн.), Ощадбанк (425 млн грн.) і ING Bank (224 млн грн.).
Банки першого ешелону, що входять в лістинг фондової біржі, показали скромніші результати: Райффайзен Банк Аваль отримав чистий прибуток в сумі 34 млн грн. (збиток 8 млн грн. за серпень), Укрсоцбанк - 20 млн грн. чистого прибутку (у серпні - 0,5 млн грн. прибули), а банк Банк Форум зазнав збитків у розмірі 1 978 млн грн. (78 млн грн. збитків у серпні).
Банки-емітенти єврооблігацій показали в основному незначний позитивний результат, за винятком ПриватБанку з чистим прибутком 862 млн грн., а також УкрСиббанку, VAB Банку і банку "Фінанси і Кредит", збитки яких досягли 1 436 млн грн., 319 млн грн. і 54,1 млн грн. відповідно.
Як відзначила в коментарях Бізнесу Анастасія Туюкова, аналітик інвесткомпанії Dragon Capital, в серпні банки продовжили формувати резерви під проблемні кредити. В результаті сектор показав досить скромні підсумки, за винятком "Приватбанку", який, як і місяцем раніше, очолює число лідерів за обсягом чистому прибутку.
Позитивні зміни експерт відзначила також у банку "Форум", який понизив чистий збиток в серпні практично в 5 разів (до 78 млн грн.) в порівнянні з липнем.
Кредитні портфелі більшості установ (особливо дочірніх структур зарубіжних банків) знаходяться на 10-20% нижче рівнів початку року. Винятком, знов-таки, є "Приватбанк", який збільшив портфель на 14% за січень-серпень.
"Ми чекаємо поліпшення показників діяльності основних гравців вже в четвертому кварталі цього року в результаті поступового зниження відрахувань в резерви під знецінення, а також підвищення кредитної активності установ", - говорить Туюкова.
За матеріалами:
Бізнес
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас