Лавринович вже написав новий закон про Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лавринович вже написав новий закон про Кабмін

Казна та Політика
242
Міністр юстиції Олександр Лавринович в п'ятницю, 1 жовтня, внесе на розгляд уряду нову редакцію закону "Про Кабінет міністрів".
"Основна роль в процесі приведення законодавства у відповідність з Конституцією буде, природно, покладена на міністерство юстиції. Наш прямий обов'язок - зробити аналіз чинного законодавства. Сьогодні на розгляд уряду буде запропонована нова редакція закону "Про Кабінет міністрів", де враховані вимоги Основного закону в редакції 1996 року", - сказав Лавринович в коментарі "Дзеркалу тижня".
Він нагадав, що у зв'язку з рішенням Конституційного суду про скасування політреформи-2004, відучора Кабінет міністрів вже не відповідальний перед Верховною Радою.
"Будуть змінені процедура винесення недовіри уряду, порядок призначення і звільнення, у тому числі прем'єр-міністра, а також чисельність віце-прем'єрів. Віднині їх повинно бути четверо, як того вимагає Основний закон. Конституційні розпорядження мають бути переведені в закон. Що стосується можливих якісних змін в уряді - це питання до президента", - додав глава Мін'юсту.
Як повідомлялося раніше сьогодні, КСУ визнав неконституційним закон "Про внесення змін до Конституції України" №2222-IV у зв'язку з порушенням конституційної процедури його розгляду і прийняття.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас