Банкіри наполягають на внесенні змін до Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри наполягають на внесенні змін до Податкового кодексу

Казна та Політика
925
За участю Асоціації "Український Кредитно-банківський Союз" в Кабінеті Міністрів України відбулася зустріч представників УКБС і Міністерства економіки. Обговорювалися пропозиції і зауваження до проекту Податкового кодексу. Про це повідомила прес-служба асоціації.
Експерти УКБС відмітили, що, незважаючи на тривалу роботу з вдосконалення проекту Податкового кодексу, документ вимагає подальшого поліпшення, оскільки містить спірні формулювання і норми, вживання яких може призвести до створення правових колізій і неоднозначного тлумачення платниками і контролюючими органами.
Зокрема, це стосується процедури визнання договору трудовим, співвідношення прав платників податків і обов'язків контролюючих органів; віднесення на витрати резервів по всіх видах кредитних операцій (у тому числі гарантій) і витрат на поліпшення основних засобів; порядку відшкодування сум безнадійної заборгованості і визначення бази оподаткування доходів фізосіб.
Представники банківського співтовариства відзначили необхідність внесення змін в норми про визнання договору трудовим через недопустимість нівеляції принципу свободи сторін цивільних правовідносин поза всякими судовими процедурами. Експерти вважають, що потрібно відзначити, що цивільно-правовий договір може бути визнаний трудовим лише на підставі рішення суду, що набрав законної сили відповідно до чинного законодавства України.
Крім того, експерти УКБС підкреслили, що для реалізації платниками податків своїх прав потрібно доповнити обов'язки контролюючого органу зобов'язанням проводити перевірки відомостей і фактів, які можуть свідчити на користь платників податків на їх вимогу. Адже, при небажанні податкової інспекції проводити відповідну перевірку, платник для встановлення справедливості буде змушений звертатися до суду.
"Зустріч пройшла плідно і конструктивно завдяки бажанню учасників знайти оптимальні рішення з врахуванням пропозицій УКБС, - вважає генеральний директор УКБС Галина Оліфер. - Адже застосування зрозумілих норм оподаткування допоможе спростити регуляторну політику й лібералізувати умови ведення бізнесу. Розширення якого передбачатиме збільшення податкових надходжень, що сприятиме оздоровленню економіки".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас