Європейська перспектива України не викликає сумнівів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська перспектива України не викликає сумнівів

Казна та Політика
484
Комісар Європейського Союзу з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле вважає, що європейська перспектива України не викликає сумнівів у Євросоюзі, але процес євроінтеграції безпосередньо залежатиме від того, наскільки ефективними будуть реформи в Україні.
Про це він заявив сьогодні на зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем під час сьомого саміту Ялтинської європейської стратегії (YES), який проходить сьогодні в Ялті.
"Я не хочу, щоб ми ставили питання про те, чи потрібна Україна Європі. І Європа потрібна Україні, і Україна потрібна Європі", - підкреслив Фюле.
В той же час, відзначив єврокомісар, ключовим фактором євроінтеграції є реформи, які необхідно провести в Україні. Вони дозволять Україні ефективно конкурувати в умовах глобальної економіки і реалізувати потенціал в її відносинах з Європейським Союзом.
"Будь-яке стратегічне рішення рухатися в бік Європи неможливе без реформ", - підкреслив він.
За словами Фюле, Європейський союз готовий сприяти Україні, робити зустрічні кроки і йти на компроміси.
"Ми пристрасно прихильні до процесу євроінтеграції України. Ми готові допомагати. Ми демонструватимемо гнучкість. Але ми не йтимемо на компроміс у сфері наших спільних цінностей - повага прав людини, демократичних принципів і верховенства права", - підкреслив єврокомісар, додавши, що прихильність цим цінностям лежить в основі самого Європейського союзу і Європа ніколи не поступиться ними.
Фюле відзначив, що на сьогоднішньому етапі дуже важливим етапом в розвитку відносин України і ЄС може стати договір про асоціацію. Він може дати Україні перспективу до тіснішої економічної інтеграції з країнами Євросоюзу - зокрема, створення зони вільної торгівлі і фактичне відкриття для українських товарів європейського ринку.
"Позитивний вплив цього договору для України і її громадян з часом лише збільшуватиметься. Дія договору без сумніву позначиться на підвищенні продуктивності праці і скороченні бідності", - сказав єврокомісар.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас