Україна візьме кредит у США на чверть мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна візьме кредит у США на чверть мільярда доларів

Кредит&Депозит
571
Американський експортно-імпортний банк надасть Україні кредит на оновлення парку сільськогосподарської техніки на суму $250 млн, повідомив сьогодні, 1 жовтня, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.
Як повідомляє міністр, минулого тижня під час візиту в США він провів зустріч з керівництвом Американського ексімбанку і досяг відповідної угоди про надання кредиту.
За словами чиновника, кредит під чотири відсотки річних терміном на вісім років. Зокрема, планується купити комбайни John Deer, компанії, яка виступає третім учасником переговорів.
Крім того, Присяжнюк повідомив, що на базі українських аграрних університетів будуть створені навчальні групи з підготовки фахівців для роботи на сучасній сільськогосподарській техніці, а також будуть створені регіональні центри з обслуговування цієї техніки.
Також міністр висловив надію, що вже на початок наступних жнив частина кредитних коштів Американського ексімбанку буде освоєна.
Нагадаємо, як повідомлялося 27 вересня цього року, Україна залучить майже третину мільярда гривень російського кредиту для вугільної промисловості.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас