Точка зору: Ціни на молочну продукцію повинні стабілізуватись
Ціни на молочну продукцію повинні стабілізуватися. Про це ІМК сказав генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа.
"Ми маємо дещо прискорені тенденції сезонного підвищення цін на молоко, тобто, якщо торік сезонне підвищення цін на сире молоко в сільгосппідприємствах почалося в листопаді і продовжувалося в грудні і січні, то цього року переробні підприємства, побоюючись браку молока в зимовий період, стали активніше формувати сировинну базу. Це спричинило підвищення попиту і підвищення цін. На наш погляд, ця тенденція вже вичерпала себе. Теоретично ціни могли підвищуватися, але українська продукція в магазинах стане неконкурентоздатною відносно імпортної", - підкреслив експерт.
В.Лапа зазначив, що сире молоко максимально подорожчало.
"Відповідно і ціни на молочну продукцію ще декілька тижнів зростатимуть, але вона повинна стабілізуватися, тим більше, що платоспроможність наших споживачів не така, як в Європі, аби купувати продукцію за європейськими цінами", - запевнив він.
За матеріалами: ИнтерМедиа Консалтинг
Поділитися новиною