Ковбаса може подорожчати удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ковбаса може подорожчати удвічі

Аграрний ринок
459
Продукти м'ясопереробки в Україні до кінця року подорожчають ще на 5-10%, а якщо зупинять імпорт сировини, ціни можуть злетіти удвічі.
Про це повідомив Володимир Попов, голова правління Української національної асоціації виробників м'яса і м'ясопродуктів "Укрм'ясо".
"Оптимістичний прогноз - подорожчання на продукти м'ясопереробки на 5-10%. Можливо, буде більше. Головна причина - подорожчання сировини. Ось, наприклад, ціни на яловичину для промислової переробки у вересні зросли до рекордного рівня за всі роки" - сказав Попов.
В той же час, за його словами, можливе введення урядом обмежень на експорт зернових не вплине на цінову політику українських м'ясокомбінатів.
"Не думаю, що заборона на експорт зерна змінить ситуацію. Головна причина подорожчання - дефіцит м'ясної сировини на внутрішньому ринку. У планах Кабміну взагалі зупинити імпорт сировини. Якщо це станеться - ціни зростуть удвічі. Крім того, на ціну ковбаси впливає вартість тих же спецій, ціна на газ", - уточнив експерт.
Нагадаємо, на сьогоднішній день вітчизняна галузь м'ясопереробки використовує свої виробничі потужності на 20-25%. У вересні, за оцінками експертів, ціни на м'ясну сировину в середньому були на 10% вищими від торішніх.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас