З пробірки частіше народжуються хлопчики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З пробірки частіше народжуються хлопчики

62
Австралійські вчені заявили, що репродуктивні технології роблять значний вплив на співвідношення статей новонароджених.
Зокрема, співробітники Університету Нового Південного Уельсу зібрали дані про 13 тисяч 368 дітей, які народилися в результаті використання різних технологій штучного запліднення в клініках Австралії і Нової Зеландії. Всі немовлята з'явилися на світ після перенесення в матку єдиного ембріона.
Вважається, що хлопчики і дівчатка складають відповідно 51 і 49% від загального числа новонароджених в світі. Цю різницю прийнято пов'язувати з нижчими шансами на виживання для немовлят чоловічої статі.
Серед дітей, які з'явилися на світ завдяки репродуктивним технологіям, співвідношення виявилося іншим.
Залежно від особливостей процедур АЧ (запліднення поза організмом, тобто в лабораторних умовах або просто в пробірці), частка хлопчиків серед новонароджених підвищувалася до 53-56%.
При цьому серед дітей, народжених із застосуванням складнішої і дорожчої техніки ІКСІ (інтрацитоплазматична ін'єкція єдиного сперматозоїда в яйцеклітину, застосовується при низькій якості сперми у чоловіка) частка хлопчиків серед новонароджених, навпаки, знижувалася до 48,7-50%.
За словами авторів дослідження, пояснити виявлену закономірність в даний час неможливо. Проте, австралійські учені вважають, що пацієнтки клінік штучного запліднення мають бути проінформовані про зв'язок між репродуктивними технологіями і співвідношенням статей новонароджених.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас