Томенко: Завдяки Кіпру багаті можуть не платити податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Завдяки Кіпру багаті можуть не платити податки

1325
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко направив звернення до прем'єр-міністра Миколи Азарова, в якому акцентував увагу на необхідності вирішення проблеми нелегального витоку українських капіталів через Республіку Кіпр. Про це повідомили в прес-службі М.Томенка.
Віце-спікер нагадав, що згідно із положенням Угоди, що діє на даний момент між урядом Союзу Радянських Соціалістичних Республік і урядом Республіки Кіпру про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна, від оподаткування звільняються будь-які доходи, які переводяться з однієї країни до іншої, за винятком деяких випадків оподаткування фізичних осіб і доходів постійних представництв.
"Не секрет, що це створює для великого бізнесу сприятливі можливості сповна легально, без будь-якого оподаткування, виводити за кордон значні суми коштів, а також реалізувати різні схеми мінімізації податкових зобов'язань", - зазначив М.Томенко.
Він нагадав, що вже тричі уряди (Юрія Єханурова в 2006 р. і Юлії Тимошенко двічі в 2008 р.) вносили до Верховної Ради України законопроект про денонсацію вищезазначеної Угоди, проте ці ініціативи не були підтримані фракціями Партії регіонів, КПУ і Блоку Литвина і не набрали необхідної кількості голосів.
"Вже не вперше уряд України декларує необхідність реалізації гасла "багаті повинні поділитися з бідними". Це, зокрема, повинно передбачати повноцінне стягнення визначених Законом податків не лише з малого і середнього, а, перш за все, з великого бізнесу. В той же час, чинна угода з урядом Республіки Кіпр фактично легалізує можливості ухилення від оподаткування і виведення за кордон коштів українських підприємств", - додав віце-спікер.
Заступник голови ВР Н.Томенко закликав прем'єр-міністра М.Азарова ініціювати швидке внесення до Верховної Ради України урядового законопроекту про денонсацію вказаної угоди. "Уряд повинен, нарешті, підтвердити, що він готовий виконувати передвиборні обіцянки і продемонструвати, що або податкова політика влади базуватиметься на збільшенні податків для малого і середнього бізнесу, або, нарешті, почнуть платити податки представники великого бізнесу", - підкреслив М.Томенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас