Китай створив рейтингове агентство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай створив рейтингове агентство

250
Китай створив перше рейтингове агентство, послуги якого оплачуватимуть самі інвестори, а не емітенти цінних паперів, пише РБК daily. Власті країни запропонували таку бізнес-модель як альтернативу Fitch, Moody's і Standard & Poor's, які в Китаї зазнали різкої критики. Експерти вважають, що поява нових рейтингових агентств - результат втрати довіри оцінкам "великої трійки".
Нове рейтингове агентство називатиметься China Credit Rating Co. (CCRC). Воно створюється напівдержавною Національною асоціацією інституційних інвесторів у фінансові ринки. На організацію роботи CCRC буде витрачено 50 млн юанів (7,5 млн дол.). Про деталі роботи агентства його засновники говорять небагато, зазначаючи, що воно не ставить за мету собі отримання прибутку і братиме плату з інвесторів в боргові цінні папери.
Планується, що через десять років CCRC матиме в своєму розпорядженні налагоджену систему корпоративного управління, просунуті технології присвоєння рейтингів і широку базу даних за вже присвоєними оцінками.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас