Золото може подорожчати до 1500 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото може подорожчати до 1500 дол.

Банківські метали
832
Ціни на золото повторно пробили психологічну позначку в 1300 доларів за тройську унцію, вперше взяту в кінці минулого тижня. Це, здається, вже невпинне зростання змушує найбільш скептично налаштованих "ведмедів" перетворитися на "биків".
Лише за цей місяць ціни на золото зросли на 4,7%, у вівторок піднявшись до абсолютного рекорду в $1306,60 за унцію. Причина - побоювання інвесторів, що стосуються загального стану економіки і курсів валют. У результаті "бики" прогнозують, що за наступні два роки дорогоцінний метал подорожчає ще на 25%. Одна з найбільших компаній з видобутку золота Barrick Gold поділилася прогнозом, що вже наступного року ціна на дорогоцінний метал "з легкістю" досягне $1500 за унцію, пише сьогодні The Wall Street Journal.
Аналітики змагаються в сміливості своїх припущень. Calyon Credit Agricole минулого тижня підняв прогноз цін на золото на наступні три місяці з $1260 до $1350. Економісти Deutsche Bank у вівторок заявили, що $1600 буде середньою ціною в 2012 р. За їх оцінками, поки вартість золота не досягне $2000 за унцію, говорити про бульбашку на цьому ринку буде рано. І навіть один з крупних "ведмедів" ринку - Джуліан Джессоп, головний економіст Capital Economics, якийо ще недавно стверджував, що до кінця року ціна на дорогоцінний метал опуститься до $1000 за унцію, тепер погодився з тим, що "золото може протриматися на сьогоднішніх позначках ще декілька років".
Звичайно, є ще ті, хто наводить аргументи проти покупки золота. Так, на зростаючих цінах попит з боку ювелірів дещо знизився. Тому аналітики J. P. Morgan в п'ятницю попередили, що ринок може чекати деяка корекція. Проте в ретроспективі все це навряд чи може мати значення: з 2000 р. ціни на золото піднялися на 353%. Волатильність на ринку золота знижується: CBOE Gold Volatility Index з червня цього року просів на 23%. Укупі із зростаючими цінами це свідчить про те, що інвестори все більше купують золото, щоб "тримати", а не щоб негайно виходити з нього при невеликому підйомі.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас