"Нафтогаз" знову програв суд Фірташу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" знову програв суд Фірташу

Енергетика
625
Суд відхилив апеляційну скаргу "Нафтогазу" на рішення Шевченківського райсуду Києва стосовно газу "РосУкрЕнерго".
Суд постановив: відхилити апеляційну скаргу "Нафтогазу" і залишити в силі рішення суду першої інстанції - Шевченківського районного суду міста Києва від 13 вересня 2010 року.
"Визнано і видано дозвіл на виконання окремого рішення Арбітражного інституту Торгівельної палати міста Стокгольма від 30 березня 2010 року", - йдеться в документі.
При цьому "трибунал постановляє, що "РосУкрЕнерго" виплатило основні суми, які вимагає "Нафтогаз" по Контрактах 2/04 і 3/04, 15 січня 2010 в силу його заяви про зарахування станом на цю дату".
"Стосовно сум, присуджених сторонам вище, це окреме рішення не може бути виконане, поки не буде винесено остаточну ухвалу", - вказано у визначенні суду.
"Рішення набирає чинності з моменту його оголошення, але може бути оскаржене у Верховному суді протягом двадцяти днів з дня надрання ним законної сили шляхом подання скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції", - сказано в документі.
Таким чином, вже дві судові інстанції України підтвердили правомірність Стокгольмського арбітражу, відповідно до якого "Нафтогаз" зобов'язаний повернути компанії "РосУкрЕнерго" 12,1 мільярда кубометрів газу.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас