Азербайджан вперше розпочав формування золотих запасів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан вперше розпочав формування золотих запасів

Банківські метали
323
Азербайджан вперше розпочав формування золотих запасів, які стануть складовою частиною стратегічних валютних резервів країни. Про це повідомив міністр фінансів країни Самір Шаріфов.
За його словами, перша партія золота, що припадає на частку Азербайджану в рамках проекту розробки золотоносних родовищ країни, після аффінажу (переробки у Швейцарії - прим. ИТАР-ТАСС) доставлена до Баку і передана на зберігання Центральному банку. "В даний час ми ведемо переговори про отримання другої партії золота. Чекаємо, що найближчим часом вона надійде до країни і також буде зарахована в золотовалютні резерви", - сказав глава Мінфіну.
За наявними даним, перша партія золота склала 99,5 кг, а друга - перевищить 100 кг
Видобуток золота в Азербайджані доки ведеться на родовищі "Кедабек" на заході країни. Воно розробляється спільно з американською компанією RV Investment Group, що підписала в 1997 році відповідний контракт з урядом країни. Партнери створили операційну компанію Azerbaijan International Mining Company, в якій Азербайджану належить 51% пайової участі, а американській компанії - 49%.
За оцінками фахівців, запаси родовища "Кедабек" складають 22 тонни золота, 192 тонни срібла і 37 тис. тонн міді. За даними Держкомстату Азербайджану, з початку розробки родовища - з липня 2009 року тут видобуто 1,5 тонни золота.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас