Новий транш МВФ чекають 30 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий транш МВФ чекають 30 листопада

Кредит&Депозит
596
За словами аналітиків, якщо фонд затвердить досягнуті урядом результати заходів зі скорочення заборгованості з повернення ПДВ, наступний перегляд програми пройде успішно.
Скорочення боргу з повернення ПДВ до 3 млрд. грн. до кінця вересня є одним з вимог МВФ в рамках наступного передгляду кредитної програми "stand-by" для України обсягом $15 млрд., яка розрахована на 2,5 роки і була затверджена в липні 2010 р.
Про це ЛІГА.Фінанси розповіла Олена Белан, головний економіст інвесткомпанії "Dragon Capital".
"За умови, що МВФ підтвердить досягнуті урядом результати скорочення заборгованості з повернення ПДВ, а також враховуючи відносну м'якість інших вимог Фонду, які владі необхідно виконати на кінець вересня, ми чекаємо, що наступний перегляд програми пройде успішно і завершиться виділенням другого траншу кредиту на суму $1,5 млрд. 30 листопада", - розповідає Белан.
Та залишається відкритим питання, чи зможе уряд виконати подальші зобов'язання, такі як підвищення пенсійного віку для жінок і завершення рекапіталізації Надра Банку , які оцінюватимуться МВФ під час чергового моніторингу програми на початку наступного року.
"Враховуючи, що співпраця з МВФ є дуже важливим сигналом для іноземних інвесторів, а отже, зумовлює успішність подальшої присутності України на міжнародних боргових ринках, ми вважаємо, що програма з МВФ не припиниться достроково, хоча не відкидаємо тимчасові проблеми в її реалізації", - резюмувала О.Белан.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас