Мінфін Латвії підготував план з введення в країні євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Латвії підготував план з введення в країні євро

Валюта
269
Міністерство фінансів Латвії відзвітувало перед урядом про заходи, вжиті в перші шість місяців 2010 р. для введення в країні євро. Датою введення єдиної європейської валюти в Латвії як і раніше називається 1 січня 2014 р., повідомило радіо MіхFM 102,7.
Згідно розробленому Мінфіном плану, введення євро в Латвії буде розділено на три основних етапи. На першому етапі, який почнеться 1 січня 2012 р., основний акцент буде зроблений на агітаційно-роз'яснювальну роботу серед населення. Цьому ж - тільки вже у вигляді конкретних консультацій, буде присвячений і другий етап, який почнеться за півроку до введення євро, - в середині 2013 р. і закінчиться орієнтовано в листопаді-грудні того ж року.
Населення проінформують, як виглядає європейська валюта, яких номіналів бувають купюри, жителі Латвії будуть також проінформовані про стабільність цін, обмінний курс валют і можливості обміну, а також про те, протягом якого часу знаходитимуться в обігу одночасно і лати, і євро. Третій етап буде присвячений організаційним питанням.
Керівник проекту з введення євро Саніта Баяре підкреслила, що євро для країни - "не самоціль, а засіб для підвищення привабливості економічного середовища Латвії, оскільки з погляду інвесторів євро означає вищу довіру".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас