Фондовий ринок, підсумки дня: відставка Лужкова не вплинула на біржові індикатори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок, підсумки дня: відставка Лужкова не вплинула на біржові індикатори

Фондовий ринок
177
Торги на російських фондових біржах у вівторок завершилися в "червоній зоні". За підсумками сесії індекс ММВБ знизився на 0,6% до 1 410,11 пункти, індекс РТС - на 0,28% до 1 483,68. Котирування акцій "Газпрому" на ММВБ впали на 0,44%, ВТБ - на 1,87%, "Лукойла" - на 0,24%, "Роснефти" - на 1,50%, "Ростелекома" - на 0,07%, Сбербанка - на 0,72%, "РусГидро" - на 0,45%.
Російські торги стартували сьогодні зниженням котирувань. Як пояснюють аналітики, тиск на ринок чинили зовнішні чинники. "Напередодні американські біржі закрилися в мінусі, як і згодом майданчики Азії, - говорить заступник начальника відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко. - Надалі падіння російських індексів посилилось негативною динамікою основних фондових індикаторів на біржах в Європі. І лише в другій половині дня зниження дещо сповільнилося завдяки позитивній макроекономічній статистиці із Великобританії".
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова додає, що оптимізму російському ринку додали не лише дані із роздрібних продажів у Великобританії. Дещо підняли настрій інвесторам чутки про те, що декілька центральних банків Європи придбали державні боргові папери Ірландії в цілях допомоги країні, що відчуває боргові проблеми. Крім того, індекс споживчої довіри у Німеччині виріс з 4,1 до 4,9 пункти, що виявилося істотно вище за прогнози.
Однак потім вийшли макроекономічні дані в США, які засмутили гравців. Індекс споживчої довіри у вересні знизився сильніше, ніж очікувалося. На відкритті основних торгів фондові індикатори США пішли в мінус. Вартість нафти і більшості металів до завершення торговельного дня в Росії слабшала.
Начальник аналітичного відділу ДІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Микола Подльовських відзначає також, що ключова подія сьогоднішнього дня в Росії - відставка мера Москви Юрія Лужкова - не реалізувалося ні в що негативне для фондового ринку. "Безпосередньо пов'язаних з Лужковим акцій на ринку небагато, і їх динаміка не визначає погоди на ринку, - вказує він. - Проте можна відзначити показову слабкість паперів компанії ПІК, які втратили в ціні більше 3%".
Кожухова нагадує, що завтра в США о 18:30 мск американське Міністерство енергетики опублікує звіт із запасів нафти і нафтопродуктів за минулий тиждень. У єврозоні о 13:00 мск вийде індекс ділового клімату за вересень, а о 13:30 мск буде опублікований індекс випереджаючих індикаторів по Швейцарії.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас