До кінця року ціни на одяг в Україні "підскочать" на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року ціни на одяг в Україні "підскочать" на 20%

Казна та Політика
589
Ціни на готовий одяг до кінця 2010 року зростуть в Україні приблизно на 15-20%.
Про це PROUA повідомили представники компаній-імпортерів продукції легкої промисловості.
Прямий вплив на ціну товарів легкої промисловості сьогодні надає ситуація з вартістю бавовноволокна, стверджує директор групи компаній "Текстиль-Контакт" Валерій Дубовий. Ця сировина на світових біржах останнім часом дорожчає через неврожай бавовни в Пакистані і частково в Індії.
За словами Дубового, більшою мірою подорожчання поки позначалося на тканинах, ціни на які вже зросли на 20-25%. Крім того, автоматично підвищуються ціни і на інші види продукції на основі бавовни: наприклад, на постільну білизну, домашній текстиль (штори, халати, рушники), технічні матеріали і вироби медичного призначення (вату, марлю). Незважаючи на це, українські виробники і імпортери сподіваються, що непоганий обсяг урожаю бавовнику в Китаї, Бразилії, Узбекистані і Туркменістані надалі згладить цю негативну тенденцію.
Дубовий вважає, що найбільше зростання цін спостерігатиметься в економ- і в середньоціновому сегменті - тобто на масовому речовому імпорті з Китаю і Туреччини. На дизайнерський одяг ціни, швидше за все, залишаться незмінними (через великий розмір маржі). Піти цим шляхом - зберегти ціну за рахунок зменшення націнки - можливо, вирішать і деякі європейські виробники брендових виробів середнього цінового сегменту.
"Навряд чи українці будуть купувати менше одягу. Швидше, при фінансових проблемах перейдуть на речі з нижчої цінової категорії", - прогнозує Дубовий.
За оцінками "Української торгівельної гільдії", в структурі споживчих витрат типових київських домогосподарств частка витрат на одяг становить близько 20% в загальній структурі родинного бюджету.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас