Іосиф Кобзон вимагає пояснити причини відставки Лужкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іосиф Кобзон вимагає пояснити причини відставки Лужкова

Казна та Політика
1188
Співак і депутат Держдуми Іосиф Кобзон, давній друг екс-мера Москви, заявив РИА "Новости", що державного діяча масштабу Лужкова не можна було усувати без пояснень.
"Ті, хто працює, на мій погляд, не можуть і не помилятися - це з одного боку. А з іншого боку - треба ж пояснити всім нам причину відставки. Що це за слово таке - "недовіра"? Я хочу знати, з якого приводу висловлено цю недовіру - за те, що він скоїв якийсь посадовий злочин? Перевищив посадові повноваження? У зв'язку з корупцією? За що саме? Я не здогадуюся, тому що мені, як громадянину, тим більше як почесному громадянину Москви, не пояснили", - сказав Кобзон.
У вівторок президент РФ Дмитро Медвєдєв підписав указ "Про дострокове припинення повноважень мера Москви". Лужков відправлений у відставку "у зв'язку з втратою довіри президента".
За словами Кобзона, "просто так розпоряджатися долею великого державного діяча, яким є Юрій Михайлович, не можна, не можна просто так обезголовити Москву, без пояснень".
Кобзон висловив переконання, що внесок Лужкова у розвиток Москви за ті 18 років, що мер провів на своєму посту, неоціненний.
"Це зараз деякі політичні кон'юнктурники можуть говорити, що пробки на дорогах або щось там запущене. Але це все розмови, а побудовано дуже багато, зроблено немало і для культури Москви, і для молоді. Стільки театрів побудовано. Величезна заслуга Юрія Михайловича в його турботі про ветеранів, пенсіонерів, людей, які самі не можуть себе захистити", - підкреслив співак і депутат.
За даними опитування Superjob.ru, 59% столичних жителів схвалили рішення глави держави про відставку градоначальника.
Тимчасово виконуючим обов'язки глави міста призначений перший заступник мера Москви Володимир Ресін, який очолює столичний будкомплекс.
Саме у супроводі Іосифа Кобзона екс-мер покинув будівлю мерії.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас