Польща законодавчо спростить працевлаштування для громадян України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща законодавчо спростить працевлаштування для громадян України

Казна та Політика
458
Влада Польщі планує з наступного року законодавчо закріпити можливість спрощеного працевлаштування для громадян України. Крім того, як заявив посол Польщі на Україні Яцек Ключковський, Польща ініціює розширення зони малого прикордонного руху з Україною на прикордонні області, пише "Зеркало недели".
"Політичне рішення (стосовно спрощеного працевлаштування українців) прийняте. Залишається виписати відповідне розпорядження", - заявив заступник директора управління у справах іноземців Прикордонної служби Польщі Анджей Якубашек.
За його словами, влада Польщі в новому документі навряд чи передбачить подальшу лібералізацію системи спрощеного працевлаштування для українців і громадян інших держав, які мають право працювати без офіційних дозволів. Це пов'язано в першу чергу зі зростанням рівня безробіття в Польщі, яке перевищує 11%.
Якубашек також відзначив зменшення зловживань при спрощеній системі працевлаштування в Польщі, яку іноземці часом використовували для отримання візи, а потім намагалися нелегально виїхати в інші держави Євросоюзу.
Нагадаємо, Польща з липня 2007 року дозволила громадянам України, РФ і Білорусії працювати в Польщі без офіційного дозволу, а лише за зареєстрованою заявкою роботодавця, впродовж шести місяців на рік. Можливість спрощеного працевлаштування була запроваджена у формі експерименту до 2010 року, але торік Польща продовжила експеримент ще і на поточний рік і включила в нього громадян Молдавії і Грузії.
З моменту впровадження системи до кінця минулого року українці отримали 320 тис. заявок на роботу, що становить погнад 90% всіх зареєстрованих.
В той же час прикордонна служба Польщі за перші шість місяців поточного року зобов'язала покинути польську територію і на рік заборонила в'їзд до країни близько 1,7 тис. громадян України.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас