Тігіпко хоче дати банкам більше прав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко хоче дати банкам більше прав

Кредит&Депозит
498
Кабінет Міністрів України вважає за необхідне посилення прав кредитора для стабілізації банківської системи. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко.
"Наша ключова позиція - нам необхідно сьогодні підсилити права кредитора. Це непопулярне рішення, але якщо ми цього не зробимо, ми ніколи не вирішимо проблем в банківському секторі", - відзначив Тігіпко, якого цитує кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.
За словами віце-прем'єра, на сьогодні, незважаючи на те, що банки мають хорошу ліквідність, вони все ж бояться кредитувати. Тігіпко відзначив, що для того, щоб виправити ситуацію, уряд планує вжити низку комплексних заходів - зокрема, в парламенті зареєстровано два законопроекти, які повинні підсилити консолідований нагляд над групами, які входять в банки. Також ці законопроекти повинні підсилити прозорість системи.
Він підкреслив, що вже ухвалений закон про Національний банк підсилив незалежність НБУ, що має позитивно позначитися на всій системі. В цілому, Тігіпко відзначив позитивну динаміку у відновленні банківського сектора України після кризи. "Я сьогодні можу сказати, що якихось системних проблем в банківському секторі ми не бачимо, особливих ризиків зараз нема", - підсумував він.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас