У Європі говорять, що Україна вже не хоче в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі говорять, що Україна вже не хоче в ЄС

Казна та Політика
522
Верховний представник ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон вважає, що Україна вже не прагне в Європейський Союз.
В своєму виступі на тему "Європейський Союз: Назустріч глобальним викликам" шеф європейської дипломатії заявила, що бачить Україну серед країн, які, не бажаючи вступати до Євросоюзу, прагнуть отримати європейську ідентичність. Вона відзначила, що, окрім дев'яти країн, які прагнуть набути членства в ЄС, є також інші країни, "які, не бажаючи бути частиною ЄС, хочуть отримати європейську ідентичність, відчути себе частиною цього великого проекту, найзначнішим прикладом цього є Україна".
На уточнююче запитання про перспективи українського членства в Євросоюзі Ештон заявила, що "Україна не бачить себе в ЄС, а бачить себе як європейську ідентичність". Верховний представник ЄС також відзначила, що Україна змушена маневрувати між своїми відносинами із Заходом і Росією, і вітала зусилля нового керівництва України на зближення з Росією і розвиток відносин з цим сусідом.
В той же час, вона підкреслила, що ЄС істотно зацікавлений в Україні, розвитку економічних відносин з нею. "Пріоритетом для Євросоюзу є забезпечення безпеки постачань енергоресурсів через Україну і підвищення ефективності управління магістральними газопроводами. Відповідно, ЄС вітає зусилля українського керівництва в цьому напрямі, а поглиблення відносин з Росією Євросоюзу бачить саме в цьому контексті", - сказав вона.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас