ІСД вчасно не виплатив єврооблігації на 150 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІСД вчасно не виплатив єврооблігації на 150 млн дол

Казна та Політика
723
Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, Донецьк) не здійснила у встановлений проспектом емісії термін (23 вересня 2010 року) погашення єврооблігацій (нот участі в кредиті) на $150 млн, повідомили учасники ринку.
За словами директора департаменту консалтингу інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Андрія Геруса, це не стало несподіванкою для ринку.
"Враховуючи непросте фінансове становище групи і переговори про реструктуризацію загальної суми заборгованості ІСД (євробонди, борги банкам) протягом останнього року, вірогідність своєчасного погашення єврооблігацій була дуже низькою. Тримачі кредитних нот ще до формальної дати погашення вели переговори про реструктуризацію", - сказав він.
Як вважає експерт, вірогідність досягнення домовленості з кредиторами цього року досить низька. Швидше за все, цей процес завершиться вже наступного року.
Інформацію про те, що ІСД не здійснила в строк виплати з єврооблігацій, агентству підтвердили також ще декілька інвесткомпаній.
За даними "Конкорд Капітал", в даний час єврооблігації корпорації котируються на рівні 50-65% від номіналу.
Як повідомлялося, ІСД у вересні 2005 року розмістила ноти участі в кредиті, в основі яких лежить декілька синдикованих кредитів від західних банків, на суму $150 млн терміном обігу п'ять років з офертою через два роки і купоном 9,25% річних.
ІСД засновано в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський металургійний комбінат, Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського, меткомбінат Dunaferr (Угорщина) і ISD - Huta Czestochowa (Польща).
В січні 2010 року було оголошено про покупку 50%+2 акції української корпорації консорціумом інвесторів на чолі з Олександром Катуніним (власник швейцарського трейдера Carbofer, екс-співвласник Evraz) при фінансовій підтримці російського Внешэкономбанка (ВЭБ).
Власниками 49,99% акцій ІСД залишилися акціонери, що діяли, - Сергій Тарута і Олег Мкртчан.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас