МЗС: Судно Lugela з українським екіпажем вирвалось із полону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Судно Lugela з українським екіпажем вирвалось із полону

Кримінал
788
Судно Lugela з українським екіпажем в ніч на понеділок вирвалося з піратського полону, повідомив заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко.
За його інформацією, це сталося завдяки погодженим і чітким діям українських моряків, які не дозволили піратам змінити напрям руху судна і направити його у бік узбережжя Сомалі.
За словами заступника голови МЗС, українські моряки під час атаки піратів діяли відповідно до заздалегідь розробленого плану і у повному складі закрилися в машинному відділенні з достатнім запасом питної води і продуктів харчування.
"Пробувши на некерованому судні майже дві доби, пірати залишили його в ніч на 27 вересня поточного року", - повідомив Р.Демченко.
Він зазначив, що стан здоров'я українців задовільний. Після перевірки технічного стану судна команда продовжила виконання рейса за своїм маршрутом.
Як повідомлялося, судно Lugela з 12 українцями на борту йшло під прапором Панами і перевозило сталевий прокат з порту Олександрія на острів Маврикій. 25 вересня його захопили пірати в Індійському океані в 900 милях від узбережжя Сомалі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас