Партія Чавеса за підсумками виборів отримала більшість у парламенті Венесуели — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партія Чавеса за підсумками виборів отримала більшість у парламенті Венесуели

163
Єдина соціалістична партія Венесуели на чолі з Президентом країни Уго Чавесом здобула перемогу в ході парламентських виборів, що пройшли 26 вересня 2010 р. в цій латиноамериканській державі. За даними Національної виборчої ради країни, соціалісти отримали, щонайменше, 90 з 165 місць в Національній асамблеї Венесуели (однопалатному парламенті). У той же час, згідно із заявами виборчкому, опозиційна коаліція займе як мінімум 59 місць у парламенті, передає РБК з посиланням на Associated Press. Говорячи про решту місцях в Національній асамблеї, у виборчому раді відзначили, що частина з них дістанеться малим партіям країни.
З даними Каракаса вже не погодилися венесуельські опозиціонери. За їх інформацією, коаліція отримала 52% місць в парламенті.
Як повідомлялося, жодних позаштатних ситуацій, ексцесів чи фактів порушення законодавства в ході проведення всенародних виборів у Національну асамблею країни не зафіксовано. Всього у виборчі списки були включені 17,5 млн людей.
На думку У.Чавеса, минулі вибори стали "доленосними для боліваріанської революції". Лідеру країни, до речі, довелося заради них призупинити до жовтня 2010 регулярні випуски власної телерадіопрограми "Алло, президент" відповідно до вимог законодавства країни. Середня тривалість даної програми становить п'ять-шість годин і збирає значну аудиторію телеглядачів і радіослухачів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас