Мінфін США може оголосити план виходу із AIG вже на цьому тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США може оголосити план виходу із AIG вже на цьому тижні

Казна та Політика
429
Міністерство фінансів США може вже на цьому тижні оприлюднити план повернення незалежності American International Group (AIG) і відшкодування платникам податків грошей, які були витрачені на порятунок страхової компанії, повідомили агентству Bloomberg декілька джерел.
Головною частиною плану є конвертація привілейованих акцій AIG на $49 млрд, що належать Мінфіну, у звичайні акції. В результаті частка уряду в статутному капіталі компанії перевищить 90% в порівнянні з нинішніми 79,8%. Потім звичайні акції будуть продані інвесторам в першому півріччі 2011 року, що дозволить скоротити держчастку в компанії.
Час оголошення плану відновлення незалежності AIG залежатиме від темпів переговорів між регулюючими органами і страховиком, і дискусія може затягнутися, зазначили при цьому джерела.
Колишній найбільший у світі страховик AIG отримав найбільшу допомогу за рахунок коштів американських платників податків під час кризи. Рівно два роки тому уряд США врятував компанію від колапсу і виділив їй кошти на суму більше $182 млрд. Багато експертів, як і раніше, скептично ставляться до того, що всі гроші можуть бути повернені.
Для того, аби повернути хоч би частину коштів, AIG розпродає активи. Зокрема, в четвертому кварталі очікується закриття операції з продажу зарубіжних активів із страхування життя за $15,5 млрд компанії MetLife. Крім того, AIG планує в листопаді провести IPO азійського підрозділу страхування життя AIA Group в Гонконгу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас