Клюєв прийшов на базар і картопля подешевшала в три рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв прийшов на базар і картопля подешевшала в три рази

Аграрний ринок
10801
В суботу перший віце-прем'єр Андрій Клюєв побував на декількох сільськогосподарських ярмарках. Там він перевіряв, наскільки продавці виконують заяву уряду про боротьбу з високими цінами на продукти. І доки Клюєв ходив між торговельними рядами, вартість картоплі була майже комуністичною - 2 гривні за кіло! У магазинах цей коренеплід продається в три рази дорожче - в середньому по 6 гривень!
Ціновий обвал тривав недовго і закінчився в той момент, як віце-прем'єр помигав фарами службової іномарки і поїхав до Кабміну. Ціна на картоплю одразу зросла до звичних шести гривень, а продавці з полегшенням зітхнули: "Контроль пройдено, тепер можна заробляти".
Коливання ціни на основний і, до речі, улюблений продукт українців пояснюються досить просто. Днями прем'єр Микола Азаров особисто перевіряв, почому картоплю продають в одеських магазинах. Обурившись високими цінами, глава уряду звільнив двох керівників департаментів Міністерства аграрної політики. Тому продавці опускають ціни, а українцям потрібно підстроюватися під графіки відвідин ринків членами уряду, аби купити овочі дешевше.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас