Подальше подорожчання єни має зупинитись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подальше подорожчання єни має зупинитись

Валюта
229
Міністр закордонних справ Японії Сєїдзі Маєхара сказав, що японський уряд має намір запобігати подальшому зростанню національної валюти, вказуючи, таким чином, на вірогідність подальшої інтервенції, спрямованої на заборону зміцнення єни.
Маєхара сказав в інтерв'ю Wall Street Journal, що японська єна "зміцнилася значніше, ніж це виправдовує реальна сила японської економіки". Він зазначив, що "спекулятивні дії" сприяють зростанню японської валюти проти долара.
"Подальше подорожчання єни має припинитись", - сказав Маєхара під час інтерв'ю в кулуарах засідань Генеральної асамблеї ООН.
"В подальшому в японського уряду може з'явитися можливість продемонструвати свою сильну рішучість" не допустити зміцнення національної валюти, заявив міністр закордонних справ.
Маєхара дав своє перше інтерв'ю відтоді, як сім днів тому він обійняв посаду міністра закордонних справ Японії. Він сказав, що Японія "підтримуватиме дуже тісний контакт з США і ЄС" в разі майбутніх інтервенцій на валютні ринки. Він заявив, що не чекає "спільної інтервенції" за участю інших країн, але додав, що Токіо триматиме своїх економічних партнерів в курсі своїх дій.
Єна продемонструвала раптове і нетривале падіння під час торгів в Азії в п'ятницю, але трейдерам важко сказати, чи провів японський уряд "раптовий напад" на ринок.
Валютний ринок знаходиться в стані напруженості з 15 вересня, коли Японія виставила накази на продаж єни на загальну суму в 1,8 трл єн в спробі перервати цикл зміцнення національної валюти. Уряд все більше непокоїть те, що сильна валюта може нашкодити крупним експортерам, що мають життєво важливе значення для економіки Японії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас