Азаров: Україна планує закупити 2,5 млн т зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна планує закупити 2,5 млн т зерна

Аграрний ринок
1595
Україна планує закупити 2,5 млн т зерна. Про це сьогодні в Харкові повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
На сьогодні, за словами Азарова, продовольчій безпеці країни нічого не загрожує. "У нас достатні запаси зерна. Держава створює зараз такі запаси. І в державний резерв і до аграрного фонду такі закупівлі ведуться. Вони дозволять нам стабілізувати ситуацію перш за все в осінньо -зимивовий період, безумовно навесні. Ми плануємо купити понад 2,5 млн т зерна. Регіональні фонди створюють вже запаси приблизно на 1 млн т. Тому говорити про якийсь дефіцит не доводиться", - сказав Азаров.
Серед пріоритетів уряду, за словами Азарова - розвиток аграрного сектора і будівельної галузі. Насамперед, як сказав прем'єр-міністр, в Україні необхідно створити умови для розвитку тваринництва і збільшення поголів'я великої рогатої худоби. За даними прем'єра, за останні роки "корів стало менше" в п'ять разів, поголів'я великої рогатої худоби скоротилося з 25 млн голів - до 5 млн.
Нагадаємо, 18 серпня Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні не буде дефіциту хліба, але не виключене його незначне подорожчання на користь сільгоспвиробників.
Янукович відзначив, що незважаючи на складні погодні умови, цього року в Україні очікується урожай зернових на рівні близько 40 млн т, зокрема з них близько 17 млн т - продовольчої пшениці.
За словами Президента, середня річна потреба України в продовольчій пшениці складає близько 6 млн т.
Глава держави також відзначив, що з урахуванням внутрішньої і світової ситуації на ринку зернових сьогодні актуальними завданнями для влади є забезпечення держави хлібом, а також вигідна робота на зовнішніх ринках.
Раніше, заступник генерального директора Аграрного фонду України Олександр Лавринчук заявив, що Аграрний фонд України сформує необхідний зерновий резерв за найближчі 2-3 місяці. За його словами, державний інтервенційний фонд складатиме близько 5 млн т зерна.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас