АУБ: НБУ збільшить вимоги до мінімального рівня капіталу банків до 500 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: НБУ збільшить вимоги до мінімального рівня капіталу банків до 500 млн грн

Казна та Політика
463
Національний банк України (НБУ) готує постанову, що передбачає підвищення вимоги до мінімального рівня регулятивного капіталу банків з 120 млн грн. до 500 млн грн.
"Зараз Нацбанк підготував ще одну постанову, згідно з якою має бути не 120 млн грн. мінімального капіталу, а 500 млн грн. Це означає, що з 180 банків в Україні повинно залишитися 42", - сказав президент Асоціації українських банків (АУБ) Олександр Сугоняко на прес-конференції у Дніпропетровську.
О.Сугоняко виступив з різкою критикою таких намірів центрального банку. На його думку, реалізація таких ініціатив ускладнить вихід банківської системи з кризи.
"Замість того, аби допомагати, створюються ще додаткові проблеми", - підкреслив він.
Президент АУБ також зазначив, що прийнята НБУ постанова №273 (про підвищення регулятивного капіталу до 120 млн грн.), може спричинити банкрутство десятків малих банків і звільнення тисяч їх співробітників.
"Постанова НБУ №273. зазіхає на 69 банків з українським капіталом лише тому, що вони маленькі. Це не питання економічної теорії або банківської професійної діяльності. Це - питання здорового глузду, питання совісті і моралі. Одним махом 100 тис. співробітників цих банків виявляться на вулиці. Це абсурдне питання", - сказав О.Сугоняко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас