УБОЗ підвищив розкриваність злочинів, пов'язаних із корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УБОЗ підвищив розкриваність злочинів, пов'язаних із корупцією

Кримінал
447
Заступник начальника Головного управління із боротьби з організованою злочинністю (ГУБОЗ) МВС України Едуард Федосов повідомив, що в 2010 році співробітники УБОЗ направили до судів 237 кримінальних справ, що стосуються діяльності організованих злочинних угрупувань. З 950 фігурантів цих справ на сьогоднішній день арештовані 65%.
Серед них - 9 кримінальних авторитетів, 7 з яких вислані з країни. За словами пана Федосова, порівняно з аналогічними періодами попередніх років кількість розкритих корупційних злочинів зросла. Зокрема, спецпідрозділи ГУБОЗ розкрили 30 умисних вбивств, у тому числі 7 замовлених, і 10 замахів на вбивства.
Едуард Федосов також повідомив, що найбільш поширеною з корупційних дій залишається хабарництво. "Кількість виявлених організованих груп з корумпованими зв'язками зросла на 6%, а фактів хабарництва в їх складі - на 18%", - розповів Федосов. Зокрема, встановлено 19 фактів хабарництва в діяльності організованих груп і 20 фактів хабарництва серед суддів. Максимальний з виявлених хабарів у розмірі 2,5 млн грн. вимагали за виділення земельної ділянки площею 2,5 га. Крім того, ГУБОЗ зафіксував 401 злочин, пов'язаний із зловживанням владою або службовим становищем, а також з привласненням або розтратою майна.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас