М'ясо в Україні подорожчало максимально за 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

М'ясо в Україні подорожчало максимально за 10 років

Аграрний ринок
897
Через сильне подорожчання зерна ціни на м'ясо в Україні в другій половині вересня досягли найвищого рівня за останніх 10 років, повідомив Український клуб аграрного бізнесу.
Так, наприкінці вересня ціни на м'ясо збільшилися на 3-5 гривень за кілограм залежно від регіону і виду м'яса, повідомила Єлизавета Святківська, виконавчий директор УКАБ.
Таке зростання, за її словами, обумовлене, перш за все, подорожчанням худоби в живій вазі, що пов'язане з використанням для відгодівлі фуражного зерна, придбаного вже за вищими цінами, ніж двома-трьома місяцями раніше.
Так, найпомітніше подорожчала яловичина, що пов'язано із скороченням поголів'я худоби і пропозиції її на забій, а також відсутністю конкуренції з боку імпортерів. За даними моніторингу ринку м'яса і м'ясопродуктів УКАБ, на 21 вересня за биків більше 400 кілограм вже платили 14,5-15 гривень за кілограм, тоді як на початок вересня ціни не перевищували 13 гривень за кілограм. Яловичина вищого гатунку за станом на 21 вересня подорожчала до 47 гривень за кілограм з 42 гривень за кілограм (оптова ціна) на початок місяця.
Менш помітно змінилися ціни на ринку свинини, чому сприяло надходження імпорту напівтуш з Європи за ціною 23-24 гривень за кілограм (категорія Е). Аналогічна українська свинина досягає в ціні 33 гривень за кілограм, повідомила експерт. "Імпортна сировина дозволила припинити зростання цін на українську свинину, але збільшення виробничої собівартості спричинить як перегляд цін, так і зниження темпів зростання поголів'я свиней", - вважає Святківська.
Нагадаємо, на початку вересня Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) повідомила, що ціни на м'ясо в серпні на світових ринках зросли до найвищого рівня за останніх 20 років.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас